Ματιές στα ιστολόγια

Ο Κυνόδοντας είναι κλοπιράιτ του Μεξικάνικου φιλμ " Το κάστρο της αγνότητας"?...

Written By Black Hole on 8 Μαρ 2011 | 20:34


Μεξικάνικος ο Κυνόδοντας, λένε οι κριτικοί και μάλιστα παραγωγής 1973 
Οι διαφορετικές απόψεις τους είναι στο αν υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη , το ύφος της καθεμίας ταινίας και την αισθητική.
Το " κάστρο της αγνότητας"του Μεξικανού σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπσταϊν παίζεται αυτή τη βδομάδα στη χώρα μας και... άρχισε πάλι ο πόλεμος που είχε ξεκινήσει στο διαδίκτυο, για την πρωτοτυπία της ταινίας του Γ. Λάνθιμου.
Αυτή τη φορά αρπάζονται οι κριτικοί μεταξύ τους, αν κρίνουμε από τις κριτικές , που τις συγκέντρωσε το Πάμε Λουκέτο και σας τις παρουσιάζει:


ΒΗΜΑ Γιάννης Ζουμπουλάκης

... Δεν μπορώ να ξέρω αν πρόκειται περί απίστευτης συμπτώσεως ή εσκεμμένης αντιγραφής, πάντως είναι σαφές ότι αν και πρεσβεύουν εντελώς διαφορετικά κινηματογραφικά στιλ οι δυο ταινίες έχουν ομοιότητες σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά αλλά και στον γενικότερο προβληματισμό τους. Ενδεικτικώς: και στις δυο θα βρούμε μια πενταμελή οικογένεια κλεισμένη σε ένα σπίτι από το οποίο μόνον ο πατέρας βγαίνει στον έξω κόσμο. Και στις δυο ο πατέρας φέρεται καταπιεστικά προς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του. Και στις δυο τα παιδιά συμπεριφέρονται σαν «φυτά». Κάποιες σκηνές μάλιστα, όπως εκείνη όπου τα βλέπουμε να παίζουν τυφλόμυγα, δεν θα μπορούσαν να μοιάζουν περισσότερο.

LIFO- Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος


Μετά τον (διαδικτυακό) ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω από τις ομοιότητες του φιλμ του Αρτούρο Ριπστάιν από το 1973, Το Κάστρο της Αγνότητας, με τον Κυνόδοντα, επόμενο ήταν να δούμε σε επανέκδοση αυτή την ταινία με το ομολογουμένως παρόμοιο θέμα, που ωστόσο βασίζεται σε πραγματική ιστορία της δεκαετίας του `50 και που αργότερα ενέπνευσε ένα μυθιστόρημα κι ένα θεατρικό έργο (...)

Η βασική διαφορά είναι το ύφος. Ο Λάνθιμος επιτίθεται πιο ύπουλα, με μια σκηνοθετική τόλμη που κρατάει το σασπένς και μέσα από τη φόρμα και ένα σαρκαστικό χιούμορ που σχεδόν υπονομεύει τη σοβαρότητα του θέματος, ενώ ο Ριπστάιν σκηνοθετεί μελοδραματικά, σαν να ανακατεύει ταινία παλιάς εποχής με τις τάσεις της κοινωνίας και του σινεμά των `70s.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Νίνος Φενέκ Μιχαηλίδης.

Ηταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη Αρτούρο Ρίπσταϊν («Βαθύ κόκκινο»), γυρισμένη το 1973, είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία: ένας πατήρ φαμίλιας, για να προφυλάξει την οικογένειά του (τη γυναίκα, τον μεγαλύτερο γιο και τις δύο, μικρότερες, κόρες του) από τα δεινά και το δηλητήριο του έξω κόσμου, την κρατά κλειδωμένη 18 χρόνια στο μισοερειπωμένο σπίτι του. Εκεί, ο πατέρας τούς επιβλέπει, ενώ διαβάζουν ή αποστηθίζουν διάφορα κείμενα, ενώ όταν λείπει, τα παιδιά παίζουν διάφορα παιχνίδια στην αυλή τους. Κάποια μάλιστα στιγμή, ο πατέρας «συλλαμβάνει» το μεγαλύτερο γιο στη διάρκεια σεξουαλικής επαφής με τη μεγάλη αδερφή του - λεπτομέρειες και στοιχεία που θυμίζουν, πρέπει να πω, πρόσφατη ελληνική ταινία.


ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ - Χρήστος Μήτσης

Υπάρχει παρθενογένεση στην τέχνη; Υπάρχει clopyright; Και κυρίως υπάρχει ψυχραιμία; Η επανέκδοση της μεξικάνικης ταινίας «Το Κάστρο της Αγνότητας» του 1972 και οι συγκρίσεις με τον «Κυνόδοντα» μας κάνουν να αναρωτιόμαστε (...)

Αντιγραφή λοιπόν; Σίγουρα όχι. Πηγή έμπνευσης; Κατά πάσα πιθανότητα ναι. Άραγε πόση σημασία έχει αυτό; Ελάχιστη, καθώς το κάστρο της κινηματογραφικής αγνότητας έχει προ πολλού λεηλατηθεί και οι καλές προθέσεις με τις καλές ταινίες δεν είχαν ποτέ ούτε καν μακρινή συγγένεια.


DOWN TOWN- Παν. Τιμογιαννάκης

Η ταινία είναι παραγωγής 1973 και ως κακοί Έλληνες καλούμαστε να πάμε για να αποκαθηλώσουμε τον συμπατριώτη μας Γιώργο Λάνθιμο, μιας και κάποιοι άλλοι κακοί Έλληνες θέλησαν να τον διασύρουν, όταν άρχισε να ακούγεται ο "Κυνόδοντας" διεθνώς. Κάτι με το οποίο απαξίωσαν να ασχοληθούν οι Κάννες με το Un certain regard και η Ακαδημία Κινηματογράφου του Λος Άντζελες με τα Όσκαρ.

Ως ταινία, η μεξικάνικη δεν είχε κάνει κανενός είδους επιτυχία, ούτε την ήξερε κανείς μέχρι να την ανακαλέσουν στη μνήμη οι κακοί Έλληνες για να διασύρουν τον τιμημένο συμπατριώτη τους. Ως ύφος είναι πιο «ρεαλιστική» από του Λάνθιμου, αλλά, όπως φάνηκε, δεν ήταν η ομοιότητα του θέματος που έκανε διεθνή τον Κυνόδοντα, όσο ο χειρισμός. Τουλάχιστον έτσι δήλωναν εκείνοι που τον τιμούσαν. Ως ταινίες δεν μου άρεσαν ούτε η μία ούτε η άλλη. Ως σκηνοθέτης ο Αρτούρο Ριπστάιν μου αρέσει αρκετά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

... . Με αυτήν την έννοια η στείρα αναγόμωση της ίδιας θεματολογίας σήμερα δε συνιστά ούτε βήμα τολμηρό, ούτε σκέψη αιρετική, πολύ δε περισσότερο αμφιλεγόμενη θεματική. Βεβαίως και αναφερόμαστε και πάλι στον «Κυνόδοντα», που περικλείει όλη την προαναφερθείσα θεματική γκάμα και μάλιστα την παρουσιάζει - ή μάλλον οι υποστηρικτές του την παρουσιάζουν - ως νεωτερική. Ετσι για την ιστορία αξίζει να δείτε την ταινία του Ρίπσταϊν, για να μη μας πιάνουν αδιάβαστους και αλωνίζουν οι νεόκοποι δημιουργοί της εξουσίας.

ATHENS VOICE - Γ. Κρασακόπουλος

Δεν θέλω καν να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους η ταινία του Αρτούρο Ριπστάιν «Το Κάστρο της Αγνότητας» (El
Castillo De La Pureza), γυρισμένη το ’73, βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Αν ενδιαφέρεστε, γκουγκλάρετε…


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Τάκης Θεοδωρόπουλος

H εταιρεία New Star, αποφάσισε όχι από την καλή της την καρδιά προφανώς, να μας λύσει επιτέλους το ερώτημα του αν όντως ο «Κυνόδοντας» υπήρξε ή όχι αντιγραφή της δημιουργίας του μεγάλου μεξικανού σκηνοθέτη κυκλοφορώντας στις αίθουσες την πέτρα του σκανδάλου. Όχι τυχαία, μόλις λίγες μέρες μετά τη συμμετοχή του «Κυνόδοντα» στα Όσκαρ. Η ιδέα πίσω από το «Κάστρο» είναι όντως ακριβώς ίδια με την ιδέα πίσω από τον «Κυνόδοντα» και μερικές σκηνές, φανερώνουν το ότι «ναι», ο Γιώργος Λάνθιμος έχει δει και έχει αγαπήσει την ταινία αλλά σε αυτό δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Γιατί πολύ απλά, αν η οικειοποίηση μιας ιδέας συνιστά αντιγραφή και κλοπή, τότε όλη η σύγχρονη μυθοπλασία, πρέπει να στηθεί στο δικαστήριο ή για να σας το πω πολύ πιο απλά, πρέπει να απαγορευτεί για παράδειγμα δια ροπάλου σε κάποιον να σκηνοθετήσει μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους που ανήκουν σε αντίπαλες φατρίες γιατί θα τους ζητήσουν δικαιώματα οι κληρονόμοι του Σέξπιρ για το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

ΣΙΝΕΜΑ - Ορέστης Ανδρεαδάκης

... Θυμίζουμε πάντως ότι το θέμα έσκασε μύτη λίγο μετά τον θρίαμβο του «Κυνόδοντα» στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών με ένα ανώνυμο μέιλ. Ο αποστολέας του- αναμφίβολα μέλος της ελληνικής κινηματογραφικής κοινότητας- έστειλε στους πάντες μια ανοιχτή καταγγελία εναντίον του Λάνθιμου, υποστηρίζοντας ότι η ιδέα, αλλά και η δομή του «Κυνόδοντα» ήταν κλεμμένες από την ταινία του Ριπστάιν. Παρέθετε μάλιστα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις δυο ταινίες προσπαθώντας να στηρίξει τα επιχειρήματά του.

Ακολούθησαν, εδώ κι εκεί, κάποια άρθρα που έριχναν λάδι στη φωτιά. Όσοι φρόντισαν τότε να δουν την ταινία (κατεβασμένη ή αγορασμένη) χωρίστηκαν σε δύο, ολιγομελή, στρατόπεδα για να υποστηρίξουν, στο διαδίκτυο ή στα μπαράκια του κέντρο, την αλήθεια τους.Λες και η αλήθεια έχει ανάγκη από διαχωρισμούς και δεν μπορεί να μοιραστεί- λίγη από εδώ, λίγη από εκεί. Κανείς δηλαδή δεν σκέφτηκε το απλούστατο: ναι μπορεί και να την είδε την ταινία του Ριπστάιν ο Λάνθιμος και να εμπνεύστηκε από αυτήν, so what! Άλλου είδους ταινία το «Κάστρο» κι άλλου είδους ο «Κυνόδοντας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Παν. Παναγόπουλος

.. Η ταινία δέχτηκε πολλές ακόμη εκδηλώσεις μικροπρέπειας και μικροψυχίας. Από σκηνοθέτες - κομπέρ έβδομης κατηγορίας με ένοχο παρελθόν, από δευτεροκλασάτους παραγωγούς, από τα κινηματογραφικά σωματεία που δεν μπήκαν στον κόπο να βγάλουν έστω και μια ανακοίνωση με έναν καλό λόγο για έναν Έλληνα σκηνοθέτη που έφτασε σε μια τόσο υψηλή διάκριση.

Ασχολούνται με μικρότητες, με τα της περιορισμένης αυλής τους, χωρίς να θέλουν αλλά ούτε και να μπορούν να δουν μια εικόνα μεγαλύτερη, που τους ξεπερνά. Η άψογη εικόνα του Γιώργου Λάνθιμου στο κόκκινο χαλί του Kodak Theatre με ένα γαλήνιο χαμόγελο ικανοποίησης είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους.


ΝΕΑ - Δ.Δανίκας


Το γεγονός, ένα και αποκαλυπτικό. Ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιµου σχεδόν πιστό αντίγραφο της κλασικής και σουρεαλιστικής ταινίας «Το κάστρο της αγνότητας» (El castillo de la pureza) του Μεξικανού Αρτούρο Ριπστάιν και του 1973 που από σήµερα επανακυκλοφορεί. Τυχαίο και συµπτωµατικό; Μπορεί. Οµως ως καχύποπτος, όπως κάθε Νεοέλληνας, εγώ δεν νοµίζω!

... Το 1973, µε τη συνεργασία του συγγραφέα Jose Emilio Pacheco, ο Αρτούρο Ριπστάιν σκαρώνει µια µπουνιουελική, στεγνή και «χειρουργική» αλληγορία. Στόχος του ο φασισµός και κάθε µορφή χούντας. Οπου από αυτό το σηµείο οι κατά συρροή συµπτώσεις µε τον «Κυνόδοντα». Τόσο πολλές που ταιριάζουν απίστευτα µε την πασίγνωστη ρήση «τα µεγάλα πνεύµατασυναντώνται
zappit.gr

nonews-news
20:34 | 0 σχόλια | Read More

Το καρναβάλι των celebrities


Το καρναβάλι των celebritiesΌλοι μασκαρευτήκαν για τις απόκριες. Στο εξωτερικό οι celebrities λατρεύουν το Halloween αλλά απ’ ότι φαίνεται το ίδιο λατρεύουν και το καρναβάλι. Γι’αυτό με μεγάλη τους χαρά μασκαρεύονται και για τις απόκριες…
 
 
 
 






 
Olivia Wilde
 

 
Charlize Theron
 

 
 
Alessandra Ambrosio
 

 
Kid Rock
 

Anne Hathaway
 

 
 
Andy Garcia
 

 
 
Britney Spears and Carson Daly
 

 
 
Harvey Keitel
 

 
 
Hulk Hogan
 
 

newsday.gr
20:11 | 0 σχόλια | Read More

Νέα φωτογράφιση για την Kate Moss


Το 37χρονο μοντέλο, που από τη μια σύμφωνα με δημοσιεύματα τελευταία προσπαθεί  να πουλήσει το σπίτι του που είχε αγοραστεί το 2007 στην τιμή των 8 εκατ. ευρώ και διαμόρφωσε  βάζοντας το προσωπικό της στυλ ξοδεύοντας εξίσου ένα μεγάλο ποσό και οι διάφορες παπαρατσίστικες φωτογραφίες δείχνουν να μην είναι στην καλύτερη κατάσταση της.


Πάντως πόζαρε στο φωτογραφικό φακό αποδεικνύοντας ότι το κατέχει ακόμα για χάρη της διαφημιστικής Καμπανιας της νέας σειράς ρούχων της.









   
19:24 | 0 σχόλια | Read More

Ληστεία με την μέθοδο του ριφιφί στο Κιλκίς.


Με την μέθοδο του ριφιφί άγνωστοι αφαίρεσαν από μεγάλο τυροκομείο της περιοχής του Κιλκίς και συγκεκριμένα στη Νέα Σάντα, συνολικά 280 δοχεία τυριών η αξία των οποίων φτάνει τα 22.000 Ευρώ. Τα φόρτωσαν σε ένα φορτηγό που είχαν κλέψει 2 μέρες νωρίτερα από την περιοχή Λαγκαδά και εξαφανίστηκαν.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το κλεμμένο φορτηγό βρέθηκε αλλα με τα 214 δοχεία τυριών τα οποία επεστράφησαν στον ιδιοκτήτη τους. Τι απέγιναν όμως τα υπόλοιπα 66 δοχεία τυριών, είναι το ερώτημα που βασανίζει την Αστυνομία.
Gourmet κλέφτες ή λίγα δοχεία με τα πιο ακριβά προς πώληση...

18:58 | 0 σχόλια | Read More

Συνέλαβαν 2 της Πρωτοβουλίας γιατι δεν άφηναν του απεργούς πείνας να φάνε

Δυο Ελληνίδες συνελήφθησαν γιατί –σύμφωνα με πήγες του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας- προσπάθησαν να εμποδίσουν τη σίτιση απεργών πείνας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ερυθρός.


Ύστερα από καταγγελία γιατρού του νοσοκομείου «συνελήφθησαν δυο Ελληνίδες γιατί παρακώλυσαν προσωπικό για τη χορήγηση τροφής σε νοσηλευόμενους απεργούς πείνας» αναφέρουν πηγές του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.


Το περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης. O διευθυντής της Β Παθολογικής κλινικής του Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Ζαχάροφ, είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με δυο γυναίκες και κατέθεσε μήνυση εις βάρος τους.


Τα στοιχεία θα μεταβιβαστούν στον εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν στις δυο συλληφθείσες.
newsit.gr
18:41 | 0 σχόλια | Read More

Καρναβάλι Κρήνης Τρικάλων.



Γκλετσος-Διόδια
Περιπολικό-Αστυνομικοί
Κλόουν-Παιδάκια
Η βασίλισσα του Κρναβαλιού
Τρόικα-Δ.Ν.Τ.
Παπανδρέου-Ελληνική Οικονομία-Χήρες
Μπερλουσκόνι-Μοντέλα
Εφιάλτης στο Μαργιό-Έκτορ Μπουτρίνι
Χειρουργείο Καπνιστών-Αντικαπνιστικός Νόμος
Αγρότισσα μόνη Ψάχνεται
Πάμε Πακέτο-Κλαψοβασιλείου
Η Τζούλια η Ντούβλη κι ο Βοστιδιανός
Τα παρατράγουδα-Γκάτμαν-Κούλα


Υπήρχε μεγάλη δίψα και νοσταλγία για καρναβάλι μετά από σχεδόν μια δεκαετία αποχής.Οι παρευρισκόμενοι που αδιαφόρησαν για το τσουχτερό κρύο και το χιονιά ανταμείφθηκαν με το παραπάνω πιστεύω.
Ηταν το καλύτερο καρναβάλι όλων των εποχών για την Κρήνη και μας στεναχωρεί  το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να το απολαύσει αρκετός κόσμος λόγω κακοκαιρίας...Ραντεβού του χρόνου με ευνοϊκότερο καιρό!!!!

από krinitrikalon.blogspot.com

18:25 | 0 σχόλια | Read More

Γιατί ευχαρίστησε ο Sean Pen τον Hugo Chavez;


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο ηθοποιός

Είναι γνωστό ότι ο Sean Penn είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο θέμα της Αϊτής, αφού έχει ιδρύσει φιλανθρωπικό οργανισμό με σκοπό να ανακουφιστεί η περιοχή από τα προβλήματά της. Έτσι, ο ηθοποιός ευχαρίστησε τον Hugo Chavez, καθώς βοήθησε τον οργανισμό.

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πέρσι για πρώτη φορά και ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από τότε έχει συμπαρασταθεί στο λαό της Αϊτής. «Πιστεύω ότι οι ενέργειές του, η εξυπνάδα του και το πάθος του μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες στο αγώνα των ανθρώπων στην Αϊτή», ήταν μερικά από τα λόγια του για τον πρόεδρο τον Hugo Chavez.
18:01 | 0 σχόλια | Read More

Στη «φάκα» οι ληστές με τα κατσαβίδια


Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων στα Ιωάννινα

Ισχυρός «πονοκέφαλος» είχε γίνει για την αστυνομία των Ιωαννίνων άγνωστος άνδρας, που σχεδόν κάθε βράδυ, με την απειλή κατσαβιδιού, λήστευε διερχόμενους πολίτες σε κεντρικό σημείο της πόλης -στην περιοχή του Άλσους- και στην συνέχεια εξαφανιζόταν.

Την υπόθεση δυσκόλευαν οι καταθέσεις των θυμάτων που έδιναν διαφορετικές περιγραφές για τον δράστη. Το μυστήριο λύθηκε όταν συνελήφθη ο δράστης και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι υπήρχε συμμορία από τρεις Αλβανούς και τρεις Έλληνες που έκαναν τις ληστείες από τις 29 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα έχουν αποδειχθεί τουλάχιστον δέκα επιθέσεις σε διερχόμενους με την απειλή κατσαβιδιού, από τους οποίους αποσπούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και ότι πολύτιμο είχαν πάνω τους. Επίσης έχουν αποδειχθεί και περιπτώσεις που έκλεβαν από τα σπίτια των θυμάτων τους, και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Εναντίον των έξι δραστών σχηματίσθηκαν δικογραφίες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα।

newsbeast.gr
17:59 | 0 σχόλια | Read More

Ανέκδοτο με τον Γιώργο Παπανδρέου

Σ ένα αυτοκινητόδρομο της Aθήνας, κάποιος οδηγός φτάνει σ' ένα τεράστιο μποτιλιάρισμα και σταματάει. Κάποιος τον πλησιάζει και του χτυπά το τζάμι. Ο οδηγός ανοίγει το παράθυρο και ρωτάει:

- Τι συμβαίνει;
- Μια ομάδα από τρομοκράτες έπιασε όμηρο τον Γιώργο Παπανδρεου και ζητάει λύτρα 1 εκατομμύριο Ευρώ, αλλιώς λένε ότι θα τον καταβρέξουν με βενζίνη και θα του πετάξουν ένα αναμμένο σπίρτο... Λοιπόν, καταλαβαίνετε ότι, μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ζητούμε από κάθε αυτοκίνητο να κάνει μια δωρεά.
- Και πόσα δίνει συνήθως ο καθένας; ρωτάει o οδηγός.
- Γύρω στα 5 λίτρα !
17:22 | 0 σχόλια | Read More

Μια ξανθιά Λαρισαία σε τηλεπαιχνίδι...


Μια ξανθιά Λαρισαία ερωτάται σε ένα παιγνίδι της TV:
Ποιοί είναι οι αρχικοί χρόνοι του ρήματος πάρειμι;

Και απαντάει η νόστιμη Λαρισαία:
Πάρειμι
Γδύσιμι
Στήσιμι κι
Κάνι μι Δικήςςς...
17:17 | 0 σχόλια | Read More

Κυβέρνηση: "Η συμμορφώνεστε ή θα απελαθείτε"


Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να δώσει τέλος στην υπόθεση της απεργίας πείνας των μεταναστών στο κτίριο της Υπατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι οτι ή γίνεται αποδεκτή η πρόταση που έχει κατατεθεί για περίοδο ανοχής ή απέλαση! Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση πλέον...



διαμηνύει ότι να οι μετανάστες δεν δεχθούν το καθεστώς ανοχής 6+6 μήνες (μη απέλασης) τότε θα ακολουθήσουν άμεσες απελάσεις. Οι ίδιοι αρνούνται την συμβιβαστική πρόταση της κυβέρνησης, η οποία αποκλείει μαζική νομιμοποίηση μεταναστών και στοχοποιεί τους διαπραγματευτές και τις ομάδες αλληλεγγύης. Οι σόμπες που υπάρχουν μέσα στις σκηνές δεν είναι ικανές ούτε να ζεστάνουν, ούτε και να μπορέσουν να ανακουφίσουν τους παραπαίοντες πλέον απεργούς πέινας.

Ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Άρης Μουσιώνης, ζήτησε επανειλημμένα από τους απεργούς του "Υπατία" να δεχθούν τη μεταφορά τους σε δημόσια νοσοκομεία, αλλά η παράκληση του δεν έγινε δεκτή. Εκπρόσωποι των μεταναστών δηλώνουν ότι το καθεστώς ανοχής για 6+6 μήνες που προτείνει η κυβέρνηση δεν τους ικανοποιεί και δεν είναι η κατάλληλη απάντηση μετά από 43 ημέρες απεργίας πείνας। Τονίζουν, δε, ότι θα συνεχίσουν μέχρι τέλους.

trelokouneli.gr
17:15 | 0 σχόλια | Read More

Ραντεβού στο δωμάτιο 269

Μία γυναίκα ήταν στη resepsion του ξενοδοχείου της και περίμενε να πάρει το κλειδί της.
Καθώς περίμενε έρχεται δίπλα της ένας τύπος και καταλάθος την χτυπά με τον αγκώνα του στο στήθος.
Μες την ντροπή του προσπαθούσε να βρει μια καλή δικαιολογία.

Της λέει λοιπόν:"Αν η καρδιά σου είναι τόσο μαλακή όσο το στήθος σου...ελπίζω να με συγχωρέσεις"
Και απαντάει αυτή:"Αν ο που@@ος σου είναι τόσο σκληρός όσο ο αγκώνας σου...θα είμαι στο δωμάτιο 269"!!!
17:13 | 0 σχόλια | Read More

Κουμπί "σωτηρίας" ετοιμάζει το Facebook


Ένα σύστημα που φιλοδοξεί να συμβάλει στην αποτροπή των αυξημένων κρουσμάτων αυτοκτονιών που ανακοινώνονται μέσω Διαδικτύου λανσάρει το Facebook. Η υπηρεσία, που προς το παρόν θα είναι διαθέσιμη στην Βρετανία, θα επιτρέπει στους χρήστες να ενημερώνουν άμεσα το Facebook όταν αντιλαμβάνονται ότι η ζωή κάποιου «φίλου» τους βρίσκεται σε...

κίνδυνο – για παράδειγμα, όταν αναρτά στο προφίλ του «περίεργα» μηνύματα, από το περιεχόμενο των οποίων συνάγουν ότι το άτομο αυτό σκοπεύει να βλάψει τον εαυτό του.
Το νέο σύστημα «πρόληψης αυτοκτονιών» λειτουργεί με τη συνεργασία της οργάνωσης «Samaritans» («Σαμαρείτες»), η οποία προσφέρει ψυχολογική στήριξη σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό, οποιοσδήποτε χρήστης του Facebook ανησυχεί για κάποια από τις «επαφές» του, μπορεί στο εξής να κάνει «κλικ» σε ένα «κουμπί» από όπου θα οδηγείται σε μια online φόρμα.
Εκεί θα πρέπει να καταγράψει εν συντομία το περιστατικό, καταχωρίζοντας τα στοιχεία του προσώπου για το οποίο ανησυχεί, και στη συνέχεια θα αποστέλλει την φόρμα στους διαχειριστές του δημοφιλούς ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook θα ειδοποιεί την αστυνομία, αν κρίνει ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του εν λόγω ατόμου. «Όταν ένας χρήστης υποβάλλει μια αναφορά, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα εξετάζουν εάν συντρέχει λόγος να κληθεί αμέσως η αστυνομία ή αν πρέπει να διαβιβάσουν το περιστατικό στην οργάνωσή μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος των Σαμαρειτών, Νίκολα Πέκετ, προσθέτοντας ότι το σύστημα λειτουργούσε δοκιμαστικά επί τρεις μήνες, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Το Facebook ανακοίνωσε ότι «ήταν πάντα μέρος της πολιτικής του» να ενημερώνει την αστυνομία, όταν ένας χρήστης κινδύνευε να υποστεί σωματικές βλάβες.

Η νέα υπηρεσία είναι αποτέλεσμα του έντονου προβληματισμού που προέκυψε μετά από τα αλλεπάλληλα περιστατικά σε όλο τον κόσμο, κατά τα οποία χρήστες του Facebook ανακοίνωσαν στο προφίλ τους την απόφασή τους να βάλουν τέλος στη ζωή τους – και σε ορισμένες περιπτώσεις το έπραξαν.

Στην Ελλάδα, το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απέτρεψε 19 απόπειρες αυτοκτονίας μόνο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Συνολικά, από το 2006 μέχρι σήμερα, τα στελέχη του Τμήματος έχουν αποτρέψει 160 απόπειρες αυτοκτονίας, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Το Facebook πιστεύει ότι το σύστημα θα συμβάλει στην αποτροπή αυτοκτονιών, όπως αυτή της Βρετανίδας Σιμόν Μπακ, η οποία πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων από υπερβολική κατανάλωση χαπιών.Η 42χρονη εργαζόμενη σε φιλανθρωπική οργάνωση από το Μπράιτον, είχε γράψει στο προφίλ της ότι σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, κανείς από τους 1.048 «φίλους» της δεν την πήρε στα σοβαρά.

«Πήρα όλα τα χάπια που είχα. Σύντομα θα είμαι νεκρή. Αντίο σε όλους», έγραψε η Μπακ στις 10 το βράδυ, ανήμερα των Χριστουγέννων.
Αντί να προσπαθήσουν να την βοηθήσουν, ορισμένοι από τους «φίλους» της ανήρτησαν ειρωνικά μηνύματα στο προφίλ της.
Κάποιος την αποκάλεσε «ψεύτρα», ένας άλλος έγραψε ότι «το κάνει όλη την ώρα», κάποιος τρίτος σημείωσε ότι (η αυτοκτονία) είναι «επιλογή της».
Δεκαεπτά ώρες μετά την ανάρτηση οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμα της Μπακ και την βρήκαν νεκρή.

Παράλληλα, η οργάνωση «Σαμαρείτες» ξεκίνησε και μια δεύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης μέσω του Facebook, δημιουργώντας μια ειδική σελίδα μέσω της οποίας συμβουλεύει τους χρήστες για το πώς να διακρίνουν «σημάδια απελπισίας» και πώς να προσφέρουν βοήθεια στους «ευάλωτους» φίλους τους.«Οι Σαμαρείτες θα συμβάλουν στο να καταστεί ακόμη πιο αποτελεσματικό το σύστημα αναφοράς κρουσμάτων, καθώς οι ''φίλοι'' καλούνται να προσέχουν ο ένας τον άλλον στο Facebook, όπως κάνουν στον πραγματικό κόσμο», δήλωσε ο διευθυντής του Facebook στην Ευρώπη, Ρίτσαρντ Άλαν।

trelokouneli.gr
17:08 | 0 σχόλια | Read More

«Έφυγε» ο «θρύλος» της Ατλέτικο


Ο Αντριάν Εσκουδέρο είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Μαδρίτης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών ο Αντριάν Εσκουδέρο, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο εκλιπών είχε ενταχθεί στο δυναμικό των «ροχιμπλάνκος» το 1945, σε ηλικία 17 ετών, και την οδήγησε στην κατάκτηση των πρωταθλημάτων το 1950 και το 1951. Το 1958 αποσύρθηκε έχοντας πετύχει 150 γκολ σε 287 εμφανίσεις στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Παράλληλα ήταν τρεις φορές διεθνής με την εθνική Ισπανίας, πετυχαίνοντας κι ένα γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr
17:03 | 0 σχόλια | Read More

Η «επανάσταση» της... πεσέτας


Μια ισπανική πόλη τη χρησιμοποιεί ξανά!

Το ενδεχόμενο της επιστροφής στη δραχμή ακούγεται ως ένα κακό σενάριο αλλά σε μια ισπανική πόλη, οι ίδιοι οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξαναχρησιμοποιήσουν τη πεσέτα παράλληλα με το ευρώ ώστε να βοηθήσουν την τοπική οικονομία. Όπως αναφέρει η Daily Telegraph, στη μικρή πόλη Murgados ξεκινήσαν την επάνοδο της πεσέτας από την 1η Μαρτίου και τα αποτελέσματα ως τώρα δεν τους έχουν απογοητεύσει.

Ισπανοί από όλη την ευρύτερη περιοχή συρρέουν στη περιοχή για να χρησιμοποιήσουν τις ξεχασμένες πεσέτες τους για ψώνια. Υπολογίζεται ότι ακόμα υπάρχουν 1,7 δισεκατομμύριο πεσέτες στην Ισπανία που δεν ανταλλάχθηκαν με ευρώ. Οι κάτοχοι τους μπορούν ακόμα να τις ανταλλάξουν στη κεντρική τράπεζα στη Μαδρίτη.

Αναρωτιέται κανείς τι θα κάνουν οι καταστηματάρχες της Murgados με τις πεσέτες και αν θα ταξιδεύσουν ως τη Μαδρίτη για να τις αλλάξουν με ευρώ। Θα πληρώσουν το εισιτήριο ως εκεί... με πεσέτες;

newsbeast.gr

17:02 | 0 σχόλια | Read More

Πετάνε ζωντανά σκυλιά στον Πηνειό

Στη διώρυγα του φράγματος του Πηνειού ασυνείδητοι ρίχνουν ζωντανά σκυλιά, με σκοπό προφανώς να τα ξεφορτωθούν.


Μάρτυρας της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς έγινε ένας άνδρας, μέλος του Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών, που εντόπισε και διέσωσε δύο σκύλους.


Τα ζώα ήταν τουλάχιστον 15 ημέρες εγκλωβισμένα στο σημείο και τρέφονταν με παλιά ρούχα και παπούτσια.


Η συνεχής προσπάθεια τους να σκαρφαλώσουν στην τσιμεντένια πλαγιά ή να υπερπηδήσουν το σιδερένιο εμπόδιο στην αρχή της σκάλας δεν ευοδώθηκε, αφήνοντας τα τραυματισμένα και χωρίς νύχια.


Λίγες ώρες πριν αυξηθεί ο όγκος του νερού, που έρχεται από το Φράγμα και περνά από τη διώρυγα, γεγονός που θα παρέσυρε τα δύο σκυλιά στο θάνατο, το Δίκτυο κατόρθωσε να τα σώσει και πλέον τα δύο ζώα απολαμβάνουν της φιλοξενίας του διασώστη τους, ο οποίος τα υιοθέτησε και τα φροντίζει.
cosmo.gr
16:32 | 0 σχόλια | Read More

Μίλησα με ΠΑΟΚ, συμφώνησα με Άρη, αλλά...

Ο υποψήφιος προπονητής για τον Άρη, Σάκης Τσιώλης, μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr αποκαλύπτοντας πως υπάρχει συμφωνία για το καλοκαίρι, αλλά δεν ξέρει για τώρα. Υπήρξε επαφή και από ΠΑΟΚ, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.


Ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού Βόλου, ο Σάκης Τσιώλης, είναι ο τεχνικός που θέλουν να φέρουν στον Άρη άμεσα προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Οι Θεσσαλονικείς, όπως έγραψε και χθες το gazzetta.gr, μιλήσανε για μία ακόμη φορά με τον Λαρισαίο τεχνικό αμέσως μετά τη διακοπή της συνεργασίας με τον Γιάννη Μιχαλήτσο. Ο Έλληνας τεχνικός πήρε προθεσμία μέχρι σήμερα (8/3) το βράδυ να απαντήσει στην πρόταση των «κιτρίνων».


Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο να συνεργαστεί από τώρα με τον Άρη, για τη δέσμευση που έχει δώσει στους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. «Είναι μεγάλη μου τιμή που ενδιαφέρεται μια ομάδα όπως είναι ο Άρης, με μεγάλη δυναμική. Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους του Άρη και μου ζήτησαν να αναλάβω τις τύχες της ομάδας αυτή τη στιγμή»...
Περισσότερα
16:16 | 0 σχόλια | Read More

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ

 Με αφορμή τη δολοφονία κατά την ώρα του καθήκοντος των δύο νεαρών αστυνομικών και γενικότερα όλων των εργαζομένων που η ε π α γ γ ε λ μ α τ ι κ ή άσκηση της εργασίας τους ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική τους ακεραιότητα, θα γίνει προσπάθεια να ερευνηθεί μία άλλη πτυχή της όλης τραγωδίας. Έχοντας υπόψη την πληθώρα ευθυνών της φυσικής και πολιτικής τους ηγεσίας, θα εισέλθουμε στον υποκειμενικό παράγοντα ΄΄της ιδέας΄΄ ή όπως αρέσκεται να λέγεται στις μέρες μας ΄΄ των πιστεύω΄΄.
16:00 | 0 σχόλια | Read More

Ονειρεμένη συγκατοίκηση για κάθε άνδρα (फोटोस)...Δείτε πόσο νοικοκυρές είναι…
















15:55 | 0 σχόλια | Read More